Social

#barroso #mandat #franta #germania #sarkozy #merkel

Franta si Germania il sustin pe Barroso pentru un nou mandat

Jose Manuel Barroso este sustinut pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene de catre doua state importante precum Franta si Germania. Cele doua state au anuntat acest lucru in cursul zilei de astazi, prin vocea presedintelui francez Nicolas Sarkozy, dupa o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel .

Cei doi oficiali l-au rugat insa pe Barroso sa isi faca publice intentiile in legatura cu ce se va intampla in timpul celui de-al doilea mandat, precizand faptul ca este sustinuta realegerea presedintelui CE inca din luna iulie. "Datoria sa este sa-i protejeze pe europeni", a punctat Sarkozy, al carui punct de vedere a fost intarit de Angela Merkel: "Vrem, de asemenea, sa vorbeasca si despre programul sau", a declarat aceasta, citata de Adevarul.

Mandatul lui Barroso se incheie in noiembrie, iar acesta se opune amanarii numirii sale pana dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona. Ieri, presedintele Comisiei Europene a cerut sa ii fie oferit inca un mandat "fara intarziere", in baza Tratatului de la Nisa , care este in prezent cel care se aplica in aceste situatii.

Prevederile Tratatului de la Nisa spun ca liderii europeni trebuie trebuie sa desemneze ocupantul candidatului oficial, inainte ca alegerea sa fie prezentata Parlamentului European. Acest lucru ar trebui sa se intample inca de la summitul din 18-19 iunie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea