Social

#borut pahor #slovenia #croatia #litigiu #franta

Franta se ofera sa medieze diferendul teritorial dintre Croatia si Slovenia

Franta incearca sa rezolve diferendul dintre Croatia si Slovenia privind frontierele comune, care dateaza din 1991 si care ingreuneaza procesul de aderare a Zagrebului la Uniunea Europeana, a declarat joi premierul Borut Pahor .

"Cred ca lucrurile merg in directia buna", a afirmat oficialul solven, referindu-se la initiativa diplomatica asumata de Franta, care exercita in prezent presedinia UE, relateaza AFP.

Comisia Europeana a anuntat recent ca negocierile de aderare cu Croatia s-ar putea incheia in 2010, dar Slovenia, membra UE din 2004, se opune oricarui progres in acest dosar. Croatia si Slovenia sunt in litigiu privind frontiera lor maritima si o parte din frontiera terestra.

Ljubljana acuza Zagrebul ca incearca sa se foloseasca de negocierilede aderare la UE pentru a impune solutia preferata de el, oferind Bruxelles-ului documente inexacte. De cealalta parte, seful echipei croate de negociatori, Vladimir Drobnjak, acuza Slovenia de blocarea eforturilor Zagrebului si ii cere sa nu amestece diferendele bilaterale dintre cele doua tari in discutiile cu UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea