Social

#franta #bani #integrare #romi

Franta plateste Romaniei un milion de euro pentru integrarea romilor

Romania va primi din partea Frantei peste un milion de euro, suma care va fi folosita pentru integrarea romilor, informeaza antena3.ro.

Eric Besson , ministrului pentru Imigratie, Integrare si Identitate Nationala din Franta, a anuntat intrarea in vigoare in 2011 a unui program prin care romii expulzati de pe teritoriul francez vor putea sa se integreze mai repede in tara lor de origine.

De la inceputul anului pana in prezent, autoritatile franceze au expulzat peste 8.500 de romi, peste 1.000 dintre ei fortat, iar restul voluntar.

Eric Besson a declarat pe 12 octombrie ca Franta urmeaza sa-si adapteze legislatia cu normele europene privind libera circulatie in spatiul UE. El a promis ca va prezenta la Bruxelles toate dovezile care arata ca in luna august repatrierile romilor in Bulgaria si Romania s-au facut individual si nu in bloc.

Ca urmare a declaratiilor lui Besson, Comisia Europeana  a hotarat anularea demarararii procedurii de infringement , referitoare la expulzarea romilor, care trebuia sa intre in vigoare la jumatatea lui octombrie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea