Social

Franta-Italia 0-2. Macaronari plini de noroc!

Multe sperante ale Romaniei se legau de jocul de la Zurich, dintre Franta si Italia. Un 0-0 ne-ar fi dus in sferturile de finala chiar daca pierdeam la cel mult doua goluri. Antrenorul „cocosului galic”, Raymond Domenech , ne si vedea acolo. Dar nu a fost sa fie atat de simplu. Italia a reusit sa se impuna cu 2-0 si a obtinut calificarea pe care o credea posibila. Din pacate, Romania nu a putut sa invinga rezervele Olandei.


Domenech poate considera ca a avut parte de o zi absolut neagra. Echipa sa a inceput bine jocul, dar in minutul 8 Ribery se accidenteaza si nu mai poate continua meciul. Este inlocuit de Nasri, dar, fara „motor”, cocosii se gripeaza. Si sunt cat pe ce sa isi piarda penele in minutul 11, cand lovitura de cap a lui Panucci il depasea pe Coupet, dar intervine providential Makelele de pe linia portii. Si totusi, nenorocirile nu s-au terminat pentru jucatorii din tara care o are ca prima doamna pe Carla Bruni . In minutul 24, Abidal il faulteaza din spate pe Luca Toni in suprafata de pedeapsa. Cartonas rosu si penalty pe care il executa perfect Pirlo. Coupet ghiceste directia, dar nu are ce sa faca.

Dupa primirea golului, francezii cad psihic. Norocul lor se numeste Luca Toni. A ratat atacantul lui Bayern cat in trei meciuri. A gresit tinta in minutul 28, iar un minut mai tarziu expediaza din nou balonul pe langa poarta lui Coupet. Trage si Henry pe langa, in minutul 34. Italia se putea desprinde insa in minutul 44. Sutul lui Grosso a fost foarte bun, dar Coupet reuseste sa respinga in bara! Si se intra la cabine doar cu un gol trecut in contul macaronarilor. Si un om in minus in dreptul francezilor.

Si totusi, chiar in zece, Franta incepe curajos repriza a doua. Benzema trage insa peste, in minutul 49. Rateaza si Henry, sutand prea slab pentru Buffon . Iar dupa ce olandezii deschisesera scorul in fata Romaniei, Henry deviaza decisiv o minge expediata spre poarta lui Coupet de De Rossi, dupa o lovitura libera executata scurt, special pentru sutul lui. Era minutul 62, iar francezii nu mai sperau nimic. Si totusi, Domenech arunca in lupta inca un varf, pe Anelka. Numai ca atacantilor le trebuie mingi. Nu are cine sa le dea... Ocazia cea mai mare o au „les Bleus” la sutul senzational al lui Benzema din minutul 74. Din pacate, in poarta italiana era Buffon, care respinge cu varful degetelor. A mai fost o bara a lui Luca Toni in prelungiri. Dar Italia nu avea de ce sa regrete ca atacantul ei nu a inscris. Se calificase in sferturi... Iar daca trece de Spania, are ocazia sa isi ia revansa asupra Olandei, in semifinale. Portocala mecanica si-a facut singura viata grea. A ucis visul Romaniei, dar si-a complicat drumul spre titlu.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea