Social

Franta - Columbia: 1- 0

Franta a jucat marti seara ultimul amical inainte de meciul cu Romania, elevii lui Domenech reusind sa se impuna la limita, cu scorul de 1-0. Chiar daca publicul de pe Stade de France a cerut un festival de goluri impotriva Columbiei, sud-americanii s-au dovedit a fi un adversar redutabil, si puteau pleca cu un rezulat bun la finalul partidei.

Francezii au inceput prima repriza napustind-se in atac, fortand la marginea careului advers cu pase scurte, urmate de suturi in forta. Insa oaspetii nu s-au lasat intimidati de ofensiva „Cocosului Galic”, si in minutul 9 puteau deschide scorul. Asta in cazul in care Escobar nu suta in bara dreapta, la capatul unei curse de 40 de metri.

Condusi de Hernandez, „galbenii” s-au distrat in jumatatea adversa, acolo unde Abidal si Sagnol s-au vazut depasiti de situatie in repetate randuri. Gazdele au rezistat, fortand apoi prin inepuizabilii Benzema si Ribery. Iar golul a venit in minutul 25, dupa ce Henry a cazut in careu, fiind tras de tricou. Ribery a transformat fara emotii lovitura de pedeapsa, si Franta conducea cu 1-0.

Jocul a continuat intr-un ritm infernal , portarul Julio refuzand sa le acorde gazdelor cel de-al doilea gol, respingand sutul in forta trimis de Benzema in minutul 36. Atacantul a bagat balonul in plasa cinci minute mai tarziu, arbitrul englez nevalidand reusita, pe motiv de fault in atac. Imediat a urmat Thierry Henry, a carui lovitura libera a fost scoasa de la viclu de Julio. Columbienii au fortat si ei apoi printr-un joc in viteza, insa nu au putut face nimic pana la pauza.

Dupa iesirea de la cabine, Perea i-a luat fata lui Falcao in ofensiva sud-americana. Atacantul era cat pe ce sa-l surprinda pe Coupet dintr-un unghi imposibil, francezii scapand cu bine pana la urma. Ei au revenit in atac, iar in minutul 58 Benzema a scapat singur cu portarul, sutul sau lovindu-l pe Julio. Elevii lui Domenech au regizat o faza de manual in minutul 69, la care au lucrat Henry, Toulalan si nou-intratul Diarra, insa balonul trimis de Ribery a fost oprit de aceasi Julio. Portarul columbian s-a opus si in fata lui Anelka, cu doar zece minute inainte de fluierul final, de data aceasta cu mari emotii. Dupa aceasta faza, jocul s-a transformat intr-unul de uzura, ambele echipe asteptand parca o gura de oxigen la vestiare.

Chiar daca au reusit sa se impuna, francezii si-au etalat marile lipsuri, in special cele din aparare. Veteranii „Hexagonului” au fost lasati in spate de cateva ori, nationala columbiei aratand o forma de invidiat. Insa ultimul test inainte de EURO 2008 nu pare a fi unul decisiv, tinand cont ca Franta este la al treilea amical in decurs de numai o saptamana. Totusi, tricolorii pot profita pe 9 iunie de aceasta forma slaba aratata de elevii lui Domenech, in adevaratul examen din Grupa C.

FRANTA: Coupet - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (Nasri ‘75), Toulalan, Makelele, Malouda – Henry (Anelka ‘75), Benzema (Diarra ‘65). Selectioner: Raymond Domenech

COLUMBIA: Julio - Bustos, Zapata, Moreno, Armero - Sanchez, Amaya, Escobar, Hernandez - Falcao, Perea. Selectioner: Jorge Luis Pinto
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea