Social

#Emmanuel Macron #alegeri prezidentiale Franta #franta

Franta are un nou presedinte!  Emmanuel Macron, cel mai tanar sef de stat din istoria tarii! 

 Emmanuel Macron este noul presedinte al Frantei, ales duminica cu 65,7% din voturi, in defavoarea candidatei de dreapta Marine Le Pen .  Emmanuel Macron este, la 39 de ani, cel mai tanar presedinte din istoria tarii! 

“Ati ales sa imi acordati increderea si va sunt profund recunoscator. Va multumesc din inima pentru aceasta onoare si responsabilitate. Nu voi uita. Vreau sa ii adresez un salut republican adversarei mele Marine Le Pen. stiu ca polemicile din tara noastra i-au adus pe unii la puncte de vedere extreme. Este responsabilitatea mea sa ascult toate punctele de vedere si sa le protejez pe cele fragile. in seara aceasta, ma adresez tuturor, intregului popor al Frantei. O noua pagina a indelungatei noastre istorii se deschide in aceasta seara. Vreau sa fie una a sperantei si increderii regasite”, a declarat Emmanuel Macron.
 
“Franta va fi un membru de prim rang in combaterea terorismului, atat pe teritoriul francez, cat si pe plan international. in urmatorii cinci ani, responsabilitatea mea va fi sa atenuez temerile, sa adun toate femeile si toti barbatii pregatiti sa infrunte provocarile enorme care ne asteapta. Voi lupta cu toata forta impotriva diviziunilor. Doar asa vom putea sa oferim poporului francez sansele pe care Franta i le datoreaza. Iubim Franta. in urmatorii cinci ani, vreau sa slujesc natiunea in numele vostru cu modestie, devotament si determinare.
Traiasca Republica, traiasca Franta! Multumesc, prieteni! In seara aceasta, a castigat Franta. Vreau sa le transmit urmatoarele lucruri francezilor care au votat pentru apararea republicii. Cunosc dezacordurile noastre, le voi respecta. Voi apara republica. Vreau sa le spun ceva celor care au votat cu doamna Le Pen. Au exprimat furie, nemultumiri, le voi respecta. Voi face totul in urmatorii cinci ani pentru a nu mai avea motive sa voteze cu extreme”, a mai adaugat noul presedinte ales al Frantei.

Cine este Emanuel Macron 

Emanuel Macron s-a nascut pe data de 21 decembrie 1977. Cel mai tanar presedinte al Frantei a urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre si are un masterat in afaceri publice la Institut d'Etudes Politiques de Paris. 
Macron incepe sa lucreze in domeniul public in 2004, in cadrul serviciului de Inspectie a Finantelor, dupa un an primind diploma de inspector.
Din 2008 lucreaza ca bancher la Rotschild. Acesta a fost membru al Partidului Socialist intre anii 2006 si 2009, din 2009 mentinand o pozitie independenta.
Macron a intrat in politica in anul 2012, atunci cand a ocupat postul de consilier al presedintelui Francois Hollande. Ulterior, el a fost ministru al Economiei, pana in 2016, moment in care a demisionat, dorind sa se axeze pe candidatura sa la presedintia Frantei.
La inceputul lui 2016, pe 6 aprilie, el infiinteaza miscarea, En Marche! 
Candidatul organizatiei civice in Miscare! (En marche!, liberal-sociala) nu se considera “nici de dreapta, nici de stanga”, ci mai degraba un politician "pragmatic". Are politici de stanga, in sensul mentinerii statului asistential, dar pledeaza pentru o serie de masuri economice de dreapta. 
Emmanuel Macron propune subventii de 15.000 de euro companiilor care angajeaza persoane din suburbii defavorizate si vrea o serie de masuri pentru combaterea saraciei. A promis reducerea datoriei suverane a Frantei cu 60 de miliarde de euro in urmatorii cinci ani, vrea relansarea agriculturii si reducerea cu 120.000 de posturi a aparatului functionarilor de stat, conform cotidianului Le Parisien.

Emmanuel Macron a captat atentia tuturor in special prin povestea sa de viata impresionanta. Sotia sa Brigitte, cu 24 de ani mai in varsta ca el, a devenit

Brigitte Trogneux, in varsta de 64 de ani, a fost profesoara de teatru a sotului sau.

 ”Cand avea 17 ani, Emmanuel mi-a spus: “Indiferent ce vei face, ma voi casatori cu tine”, a povestit Brigitte anul trecut pentru o revista din Franta.

Relatia dintre cei doi a inceput cand actualul candidat la presedintie avea 18 ani si juca intr-o piesa de teatru supervizata de Trogneux la o scoala privata din Amiens, in nordul Frantei. Pe atunci, aceasta se numea Brigitte Auziere, era casatorita si avea trei copii.

Un an mai tarziu, Emmanuel Macron s-a mutat la Paris, pentru a termina ultimul an de liceu, dar a pastrat legatura cu profesoara sa si spune ca vorbeau la telefon ore intregi. “Incet, incet cu foarte multa rabdare a reusit sa imi infranga toata rezistenta. El nu se comporta ca un adolescent, avea o relatie de la egal la egal cu orice adult pe care il intalnea”, a mai povestit viitoarea Prima Doamna a Frantei.

Brigitte s-a mutat in Paris, a divortat de sotul ei si au fost impreuna de atunci. in 2007, cuplul s-a casatorit, dar Brigitte a preferat sa isi pastreze numele de domnisoara, ramanand astfel Trogneux, si nu Macron.

subiectul central al presei mondene. Cei doi s-au cunoscut cand el avea doar 15 ani, iar ea 39. Casatorita si cu trei copii, aceasta avea sa se mute mai tarziu la Paris impreuna cu fostul sau elev. 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea