Social

#franta #nuclear #scurgere

Franta: Angajatii unei centrale nucleare au fost contaminati cu pulbere radioactiva

O suta de angajati ai centralei nucleare Tricastin, din sud-estul Frantei, au fost "contaminati usor" miercuri cu o pulbere radioactiva , a anuntat directorul centralei. Accidentul s-a produs in incinta unui reactor, oprit pentru lucrari de intretinere.

Se pare ca pulberea s-a raspandit dupa deschiderea unei tevi din interiorul reactorului. Incidentul a fost, provizoriu, clasat de nivelul zero de risc de catre Autoritatea pentru Siguranta Nucleara .

In total 129 de angajati au fost supusi unor teste medicale iar in cazul a 100 dintre ei au fost depistate elemente radioactive . Acesta a fost al patrulea incident la o centrala nucleara din Franta in decurs de doar 15 zile.

La mijlocul lunii iulie, o alta scurgere de compusi radioactivi a fost depistata intr-o uzina din Romans-sur-Isere, in sud-estul tarii. Neregulile din ultima vreme au starnit ingrijorare intr-o tara unde energia nucleara furnizeaza 80% din electricitatea consumata.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea