Social

#franta #greva generala #criza #nicolas sarkozy #sindicate #somaj

Franta, amenintata de greva generala

Vineri, 20 martie, vor avea loc peste 200 de marsuri de protest in a doua zi de greva generala in Franta. Trei sferturi din populatia tarii sustin greva generala si marsurile vor fi desfasurate pe tot teritoriul Frantei.

Cresterea somajului a provocat proteste sindicale majore. Ca urmare a politicilor economice ale presedintelui Nicolas Sarkozy, numarul total al somerilor din Franta a ajuns la 2 milioane si va creste in continuare, informeaza Cotidianul.

De la lansarea protestelor, cel mai afectat a fost transportul in comun si multe scoli s-au inchis. Protestele de strada le-ar putea depasi in amploare pe cele din 29 ianuarie , cand peste un milion de oameni au iesit in strada.

Activitatea din spitale si aeroporturi a fost ingreunata datorita anularii a peste 40% din trenurile de mare viteza si a 60% din mijloacele de transport local.

Cererile sindicatelor includ majorarea celor 26 de miliarde de euro din pachetul de stimulare economica al lui Sarkozy, majorarea salariului minim pe economie si sindicatele solicita majorarea salariului minim pe economie si renuntarea la planul de restructurari din sectorul public.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea