Social

#tezaur Romania #comoara descoperita #Iulian Enache

Fraierit de autoritati? Cat a primit romanul care a descoperit o comoara si a predat-o

In septembrie 2013, valceanul Iulian Enache a descoperit cel mai mare tezaur monetar din argint de pe teritoriul Romaniei. Specialistii au estimat ca ar valora aproximativ 500.000 de euro si ca barbatul ar avea dreptul la o recompensa de minimum 30% din valoarea tezaurului, insa acesta nu s-a ales decat cu un premiu de cateva mii de lei.

Tezaurul format din 47.295 de bani otomani din argint datand din prima jumatate a secolului XV a fost gasit de Iulian Enache pe un camp din comuna Golesti, judetul Valcea. El a anuntat autoritatile, iar in scurt timp monedele au ajuns in custodia Muzeului National de Istorie a Romaniei.


Sursa foto: realitatea.net

Pentru descoperirea sa, valceanul a fost premiat de prim-ministrul Victor Ponta cu suma de 45.000 de lei, insa, potrivit legii, el ar fi trebuit sa primeasca si o recompensa.

Termenul pentru acordarea ei a expirat insa in 4 martie 201,  fara ca barbatul sa primeasca vreun ban de pe urma comorii descoperite.

Sursa foto: Vremeanoua.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea