Social

Fotbal pur si nebun

Miercuri seara, Liverpool a revenit de la 0-3 in fata Milanului si a cistigat trofeul Ligii Campionilor la loteria penalty-urilor.

In epoca fotbalului-matematica, dominata de notitele lui Mourinho, cea mai importanta competitie intercluburi, Liga Campionilor, a oferit o finala jucata cu sufletul. Liverpool si Milan au practicat un fotbal nebun , pentru care suporterii platesc bisnitarilor, fara nici o sau ezitare, mii de dolari pe biletele prea putine. Este greu de spus cine a cistigat si cine a pierdut, cind sau cum. Daca cineva isi va aminti peste 20 de ani ceva despre finala Ligii Campionilor, editia 2004/2005, va fi spectacolul, nebunia si hazardul care a facut ca o singura echipa sa ramina in statistici. Poate si de aceea, {evcenko a ratat in ultimul minut cea mai mare ocazie a sezonului. Pentru prima data, blamata loterie a loviturilor de departajare a fost cel mai indicat judecator.
O repriza pentru fiecare

Diavolii si-au transformat adversarii in victime sigure inca din primul minut al partidei, cind veteranul si capitanul italienilor, Maldini, a deschis scorul. Apoi, timp de aproape 40 de minute, elevii lui Ancelotti au cautat lovitura decisiva, cormoranii ripostind timid si prea putin periculos. Crespo, jucatorul aruncat de Abramovici si Mourinho, dar platit inca de rus, parea ca a inchis finala, marcind de doua ori in ultimele cinci minute ale primei reprize. Insa englezii sint cei care au inventat fotbalul si tot ei ii scriu istoria. In 1999, Manchester a cistigat Liga cu doua goluri marcate in prelungiri si toata lumea a crezut ca mai mult nu se poate. Condusa cu 3-0 la pauza, Liverpool a marcat trei goluri in sase minute, iar ce au reusit elevii lui Ferguson in urma cu sase ani pare acum o joaca de copii. Dupa o ora cu cel mai nebun fotbal vazut vreodata, jucatorii s-au trezit si si-au dat seama de riscurile meseriei. Sa cazi intr-un cosmar dintr-un vis atit de frumos nu-si doreste nimeni, astfel incit pasul inapoi a venit normal. A urmat o jumatate de ora calma si inca una, a prelungirilor, in acelasi ritm. Ambele dominate tactic de Milan. La loteria penalty-urilor a cistigat insa Liverpool.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea