Social

#sofer #osama bin laden #salim hamdan #guantanamo

Fostul sofer al lui bin Laden, transferat in Yemen

Fostul sofer al lui Osama bin Laden , Salim Hamdan , condamnat in august la cinci ani si jumatate de inchisoare de un tribunal militar extraordinar, va fi transferat in Yemen. Anuntul a fost facut de postul american de televiziune CNN, citand mai multe "surse americane".

Contactat de AFP, Pentagonul a refuzat sa confirme informatia. "In general, nu discutam despre transferurile detinutilor pana cand nu sunt finalizate ", a spus Mark Ballesteros, purtator de cuvant al Pentagonului.

Salim Hamdan, un yemenit cu varsta in jur de 40 de ani, a stat sapte ani in inchisoarea de la Guantanamo. In august, el a fost gasit vinovat de "sprijin material acordat terorismului", dar a fost achitat de acuzatiile de complot. Judecatorul militar care a prezidat procesul sau, primul de acest gen dupa al Doilea Razboi Mondial , a decis sa ia in calcul cinci ani si o luna din detentia lui Hamdan, lasandu-i de ispasit doar cinci luni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea