Social

Fostii detinuti politici vor primi lunar cate 200 lei pentru fiecare an de detentie

Fostii detinuti politici, persoanele persecutate sau deportate de fostul regim comunist vor primi o indemnizatie lunara de 200 de lei pentru fiecare an de detentie, stramutare in alte localitati, deportare in strainatate sau prizonierat, indiferent daca persoanele indreptatite sunt sau nu pensionate.

Executivul a stabilit, printr-o Ordonanta de Urgenta, majorarea indemnizatiilor cu caracter reparatoriu pentru persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurata dupa 6 martie 1945, precum si pentru cele deportate in strainatate si pentru prizonieri .

Se va acorda o indemnizatie lunara de 100 de lei pentru fiecare an de internare abuziva in spitalele de psihiatrie sau de domiciliu obligatoriu, indiferent daca persoanele indreptatite sunt sau nu pensionate.

Sotii celor decedati, disparuti sau exterminati in timpul detentiei, internati abuziv in spitale de psihiatrie, deportati sau prizonieri, au de asemenea dreptul la o indemnizatie lunara de 200 lei neimpozabila, daca ulterior nu s-au recasatorit .

In prezent, numarul total al persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi este de aproximativ 68.500.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea