Social

#militari #sua #afganistan

Fortele NATO s-au retras dintr-un avanpost din est, unde au murit intr-un atac noua militari SUA

Forta NATO din Afganistan a anuntat astazi ca a abandonat avanpostul din estul tarii, vizat duminica de un asalt al rebelilor, soldat cu moartea a noua militari americani.

Purtatorul de cuvant al NATO, Mark Laity a declarat ca Forta NATO a abandonat avanpostul din localitatea Wanat, provincia Kunar, insa acest gen de avanpost este in general temporar. Fortele de securitate se instaleaza pentru a indeplini o misiune, apoi, la momentul potrivit, parasesc avanpostul. "Vom continua sa mentinem o prezenta puternica in regiune, mai ales prin patrulari", a subliniat Laity.

Talibanii au spus insa ca au controlul in district. Duminica, noua militari americani au fost ucisi si alti 15 raniti in luptele din zona avanpostului. A fost ca mai sangeroasa zi a acestui an pentru fortele internationale.

Rebelii au deschis focul impotriva avanpostului folosind arme usoare, mitraliere , lansatoare de rachete si mortiere, servindu-se de locuinte, magazine si o moschee din orasul Wanat drept acoperire. Avanpostul era ocupat de fortele de securitate de mai putin de cinci zile, iar mutarea lor a fost calificata de ISAF drept "repozitionare din motive logistice si operationale".

Circa 133 militari straini au murit in Afganistran de la inceputul anului. Talibanii au lansat o insurgenta sangeroasa de cand au fost alungati de la putere, la sfarsitul lui 2001. In ultimii doi ani situatia s-a agravat, in pofida prezentei a 70.000 de militari straini.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea