Social

#irak #sua #armata

Fortele coalitiei au predat armatei irakiene controlul in provincia Diwaniyah

Fortele coalitiei au transmis astazi armatei irakiene controlul in provincia siita Diwaniyah, din centrul Irakului, a anuntat vicepresedintele Parlamentului irakian, Khaled al-Attiya.

"Primim gestionarea securitatii. Aceasta zi este o noua pagina intr-o serie de succese ce demonstreaza capacitatea fortelor irakiene", a spus Khaled al-Attiya. Provincia este a zecea care trece sub controlul armatei irakiene.

In mai, generalul David Petraeus, comandantul fortelor americane din Irak, a spus ca transferul controlului pentru toate provinciile nu se va incheia anul acesta.

Fortele irakiene controleaza acum zece provincii: Diwaniyah, Missane, Muthanna, Basra , Zi Qar, Najaf, Kerbala si cele trei provincii kurde Dohuk, Souleimaniyeh si Erbil.

Provincia Diwaniyah a fost teatrul unor lupte sangeroase intre doua puternice militii siite, Armata Mehdi si cea a liderului conservator Abdel Aziz Hakim, unul dintre principalii sustinatori ai premierului Nuri al-Maliki .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea