Social

#impozit #fondul clasei #legalizare fondul clasei

Fondul clasei intra in legalitate: cum va functiona

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, vrea sa legalizeze fondul clasei, dar si sa impuna cateva reguli de transparenta pentru banii donati unitatilor de invatamant. Parintii ar putea contribui la noua versiune de fondul clasei si prin donatia celor 2% din impozit.

Remus Pricopie spera ca sistemul de strangere de fonduri sa fie definitivat in cursul acestui an. Ministrul sustine ca banii stransi in contul fiecarei scoli nu vor fi la discretia ministerului si nici macar a directorului institutiei scolare.

"Cu reguli foarte clare, acest cont sa fie auditat anual, iar parintii si scoala sa decida ceea ce considera ca trebuie sa faca cu acesti bani", a explicat Ministrul Educatiei la Gandul Live.

Decizia de a implementa un sistem de strangere de fonduri in mod legal si transparent pare a fi noua. In urma cu doar zece luni, Ministrul Educatiei de atunci, Ecaterina Andronescu, sustinea ca orice colectare de bani de tipul fondul clasei "trebuie sa inceteze".

Sursa foto: doxologia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea