Social

#julian assange #eliberare #cautiune #wikileaks

Fondatorul WikiLeaks a fost eliberat pe cautiune

Julian Assange , fondatorul controversatului site WikiLeaks, a fost eliberat joi seara, dupa ce magistratii britanici au respins apelul procurorilor suedezi la decizia de eliberare pe cautiune .

"Voi acorda eliberarea sub cautiune. Curtea nu considera ca in acest caz are de-a face cu un fugar care incearca sa scape de justitie, sau care incearca sa se sustraga unui interogatoriu si cercetarii", a declarat judecatorul Duncan Ouselay.

Magistratii au stabilit o valoare a cautiunii de 240.000 de lire sterline, dintre care 200.000 in numerar. De asemenea, Julian Asssange nu are voie sa paraseasca Marea Britanie cat timp este eliberat pe cautiune si isi va petrece timpul la resedinta unui prieten, in comitatul Suffolk, din estul Angliei.

La scurt timp dupa eliberarea sa, Assange a declarat unor jurnalisti ca se teme ca ar putea predat autoritatilor americane:"Exista numeroase ingrijorari ca as putea fi extradat in Statele Unite. Am auzit un zvon, anuntat de avocatul meu in SUA, un zvon care nu a fost confirmat, dar potrivit caruia am fost inculpat acolo".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea