Social

#wc #microbi #toalete publice #prevenire imbolnaviri #suport hartie igienica

Folosesti toaletele publice? Iata cum sa stai departe de microbi!

Cele mai multe persoane evita folosirea toaletelor publice de teama sa nu contracteze microbi. Jurnalistii dailymail.co.uk au consultat specialisti care au explicat cum sa folosesti in siguranta acest spatiu comun.

Potrivit studiilor, cea mai curata cabina de toaleta este prima de langa usa, intrucat este cel mai rar folosita. Specialistii sustin ca, spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, scaunul WC-ului este cel mai curat loc din toata toaleta. Culmea, suportul pentru hartie igienica trebuie evitat, intrucat are cu 150% mai multe bacterii decat scaunul de toaleta. Asadar, e bine sa nu atingi cu mana acest obiect contaminat.

Tot medicii specializati in boli infectioase recomanda folosirea unui servetel din hartie pentru a porni si a opri robinetul, la fel si in cazul folosirii clantelor. Tot germenii patogeni prezenti pe aceste obiecte pot provoca inclusiv pneumonii si infectii uterine. Insa, prin spalarea mainilor cu sapun atibacterian, riscul de imbolnavire este redus cu pana la 50%.

Dar nu doar toaletele sunt pline de microbi. Mainile unei persoane care lucreaza intr-un birou intra in contact cu nu mai putin de 10 milioane de bacterii pe zi.

Sursa foto: georgianewsday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea