Social

Focuri de arma si zeci de mii de oameni in strada la Chisinau

O demonstratie masiva are loc astazi in Chisinau. Intre 20.000 si 30.000 de oameni protesteaza pentru repetarea alegerilor, in urma carora comunistii au obtinut majoritatea in Parlament.

Circulatia in centrul capitalei Republicii Moldova a fost blocata astazi, cand strazile au fost inundate de zeci de mii de protestatari. Sloganurile strigate includ "Jos comunismul", "Jos falsificarea" si "Libertate"

Opozitia moldoveana s-a unit si ea. Cele trei partide care au trecut pragul electoral dupa Partidul Comunistilor , Alianta Moldova Noastra, Partidul Liberal Democrat si Partidul Liberal nu recunosc rezultatele alegerilor si sustin ca acestea au fost fraudate in proportie de cel putin 15%.

"Vorbim despre un regim totalitar comunist care isi are radacina in regimul sovietic. Sunt oameni care nu stiu ce inseamna lege si democratie. Vor incerca sa-i discrediteze pe acesti oameni care protesteaza pasnic", a declarat primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca , citat de Realitatea.net.

Protestatarii au aruncat cu oua si pietre in cladirea Presedintiei. Pompierii si scutierii care incercau sa-i disperseze pe demonstranti s-au retras, dar au incercat apoi sa formeze un cordon de ordine.

Politia a inchis mai multe strazi pentru a impiedica alti oameni sa se alature protestului si protestatarii devin din ce in ce mai violenti. Gandul informeaza ca s-au tras si focuri de arma in centrul Chisinaului si situatia este critica.

La alegerile de duminica, Partidul Comunistilor din Republica Moldova a obtinut circa 50% din voturi. Cu aceasta majoritate, comunistii pot controla Parlamentul si au dreptul de a numi noul presedinte.

 

UPDATE:

Protestatarii au patruns in Parlament impingand inauntru fortele de ordine. Ei au distrus complet parterul cladirii Presedintiei. Presedintele Vladimir Voronin a parasit capitala.

Site-urile publicatiilor nu mai pot fi accesate si reteaua de telefonie mobila a cazut. Manifestatii acuza autoritatile de intreruperea comunicatiilor, deaoarece numarul impresionant de oameni strans a fost atins prin apeluri prin SMS.

UPDATE2:

Toate site-urile din Republica Moldova sint inaccesibile in acest moment, anunta Hotnews. Utilizatorii din Chisinau nu mai au acces la internet, dupa ce internetul le-a fost taiat complet. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea