Social

# scadere medie de varsta #persoane infectate # focare de infectie #focare

Tataru: Focare provocate de persoanele care se intorc din concediu! De ce scade media de varsta a persoanelor infectate

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca noi focare de coronavirus apar din cauza persoanelor care se intorc din concediu. Acesta spune ca aglomeratia din locurile de vacanta duce la raspandirea rapida a virusului si la crearea de noi focare.

 

Media de varsta a persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, pe teritoriul Romaniei, a scazut in prezent, fata de cea din starea de urgenta. Acum tot mai multi tineri se infecteaza ca urmare a socializarii si nerespectarii masurilor de peventie. 

„Orice inseamna aglomeratie umana, nerespectarea unor reguli, lipsa distantarii fizice, lipsa portului mastii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor intoarce in acele areale sunt foarte periculoase. Suntem intr-un moment pandemic, cu transmitere comunitara accelerata. Ca si sursa au aceste persoane care se intorc din aceste zone. Nu excludem si transmiterea pe care o avem in unitatile medicale, in centrele de batrani, la locurile de munca, dar raman aceste focare care se instituie de la persoane care se intorc din concediu. Faptul ca avem o scadere a mediei de varsta a celor infectati arata si socializare.

Nu putem functiona decat ca parteneriat. Noi, ca sistem medical, diagnosticam, tratam. Dar noi primim ce se infecteaza din aceasta transmitere. Nu se transeaza in spital viitorul acestei pandemii, ci prin trasmiterea comunitara. Cat timp nu vom stopa aceasta transmitere comunitara, vom avea o accelerare a numarului de cazuri”, a precizat Nelu Tataru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea