Social

# focar de infectie coronavirus # focar de infectie #coronavirus #carantina #copii #tabara copii1

Focar de infectie, in tabara. 100 de copii in carantina!

Aproximativ 100 de copii au intrat in carantina dupa ce s-au intors din taberele petrecute la munte si la mare. Asta dupa ce unii dintre copiii prezenti in tabara au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus.

 

Un grup de 47 de elevi a plecat, cu profesorii, pe litoral, cu trenul. Un alt grup format din 50 de copii au plecat cu autocarul la munte. Cele doua grupuri au ales sa plece in tabere, desi organizatorii anulasera cele doua evenimente.

La intoarcere doi dintre copii s-au simtit rau si dupa depistare au fost testati pentru coronavirus.  In total trei dintre copiii participanti in tabara au fost confirmati pozitiv. Doi dintre cei care au fost in tabara la munte si unul dintre cei aflati in tabara la mare. Rezultatele au iesit pozitive.

O ancheta a stabilit, pana acum, ca unul dintre parintii unui copil care se afla deja in tabara, la mare, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.  La intoarcere, si copilul prezent in tabara a prezentat simptome de coronavirus.

Toti copiii care au participat in tabere si profesorii lor intra obligatoriu in carantina. Alaturi de acestia, in carantina vor intra si parintii copiilor sau alte persoane care sunt contacti directi.

Intre timp, la Gorj este in desfasurare o ampla ancheta epidemiologica, pentru a dispune carantinarea tuturor contactilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea