Social

#incidenta peste 40 la mie #comunca #focar covid #covid #romania

Focar de Covid intr-o localitate din Romania! Are cea mai mare indicenta din tara: peste 40 la mie

O comuna din Hunedoara are cea mai mare incidenta de infectari din tara. Comuna Branisca a devenit un adevarat focar de infectie Covid, dupa ce virusul s-a extins intr-un camin rezidential.

Localitatea a ajuns la cea mai mare indidenta din tara, avand la ora actuala o rata de 40,08 cazuri la mia de locuitori.

Pentru a tine focarul sub control Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara a initiat o carantina zonala. 

„Am monitorizat constant situatia de la Branisca. Totul a pornit dintr-un focar aparut intr-un camin rezidential, unde au fost 36 de cazuri. Am sperat ca evolutia sa fie una favorabila, izoland acel focar. Am crezut ca lucrurile vor merge spre bine. Din pacate, acesta s-a extins cumva si la nivelul localitatii si atunci am luat decizia sa carantinam localitatea pentru 14 zile”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Din fericire insa, focarul de infectie este aproape de final si , in urmatoarele doua saptamani, persoanele infectate vor pute iesi din carantina. 

„Focarul este in curs de inchidere. In zilele urmatoare, persoanele care au fost pozitive acolo vor iesi din perioada de 14 zile de carantina. Doar ca intre timp s-au marit cazurile pozitive din localitate. Vorbim insa de o localitate cu populatie redusa, de 620 de locuitori, iar orice caz suplimentar duce la o incidenta ridicata”, a mai precizat seful DSP Hunedoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea