Social

#erou roman Londra #Florin Morariu #atac Londra

Florin Morariu, romanul care a infruntat teroristii, in pericol!

Florin Morariu, brutarul care a infruntat teroristii in atentatul de la Londra, se teme pentru viata sa dupoa fapta eroica!

“Stiam cu cine am de-a face deoarece am vazut ce se intampla pe strazi. M-am aflat in postura in care aveam doua lucruri sa fac: ori atacam si eu, ripostam si eu, ori fugeam, dar daca fugeam era posibil sa mai fie si alti teroristi in piata, pentru ca nu stim cati sunt si puteam sa fiu si eu mort. Ei l-au atacat pe domul acela, si cand am vazut, mi s-a facut si mila, si frica. si cred ca toate laolalta m-au facut sa ripsotez in modul ala”, a spus Florin Morariu la Realitatea Tv.

“Navetele le aveam in mana. Cand am vazut ca teroristii l-au atacat, am spus ca nu pot sa stau asa, am aruncat prima naveta, stiam ca se va feri, am vazut cum s-a aplecat, in momentul ala am aruncat si a doua naveta si l-am lovit direct in cap in cap. in secunda 1, a venit o masina de Politie, iar in momentul ala, au spus prin portavoce sa fug din locul ala ca arunca cu grenada. Masina de Politie a intrat direct in teroristi”, a mai spus Florin Morariu pentru sursa citata, precizand ca a fost foarte usor ranit de grenada aruncata, iar apoi a cerut unui coleg celebrul facalet, pentru a avea cu ce sa se apere, daca ar mai fi a parut vreun alt terorist:

“Dupa ce am plecat de acolo, politistul imi spunea sa ma dau in spate ca este foarte periculos, m-am dat in spate, apoi mi-a spus sa il ajut sa mute o persoana ranita, l-am ajutat sa iesim in fata strazii mai mari. Apoi m-am dus in fata brutariei si am cerut sa mi se mai dea ceva, ca sa ma apar, ca daca mai vine vreun alt terorist”. 

Solicitat sa precizeze daca simte nesiguranta dupa atentat, Morariu a raspuns: 

“Nu sunt eu in masura sa vorbesc despre asta. Terorismul...va dati seama ca nimeni nu este de acord sa vada asa ceva dar aici autoritatile trebuie sa se adune si sa poata fi o securitate mai mare, sa nu mai existe aceste grupari. Eu stau in Londra, am senzatia asta de nesiguranta, dar am vorbit cu ambasadorul Romaniei la Londra, si maine (astazi) trebuie sa merg la Ambasada, a spus ca imi va oferi protectie.(..) Vrea sa ma ajute”, a mai completat acesta.

Vreau sa intelegeti ca n-am cerut niciun ban la nimeni. Nu vreau niciun ban. Nu am vrut sa devin erou. Singurul lucru pe care mi l-as dori acum e sa mi se ofere putina protectie. Nu se poate. Am incercat sa fac un bine si, de fapt, am iesit cel mai rau”, a declarat Florin, potrivit Digi 24.

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache a declarat pentru MEDIAFAX ca va discuta marti cu Florin Morariu, romanul devenit erou in urma atentatului de la London Bridge, si cu autoritatile londoneze pentru a gasi o forma de protectie de care sa poata beneficia romanul.

Am discutat cu domnul Florin Morariu la telefon. Maine domnia sa va fi la ambasada pentru a stabili, impreuna cu acei colegi care se ocupa de problemele de securitate cum putem organiza impreuna cu partenerii nostri din Marea Britanie, un anumit tip de securitate pentru domnia sa”, a declarat pentru Mediafax ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache.

”I-am multumit in numele statului roman pentru gestul deosebit pe care l-a facut. Cred ca acel gest asaza intr-o alta lumina felul in care comunitatea romaneasca din Marea Britanie se raporteaza la oamenii din Marea Britanie”, a mai spus Mihalache.

Vrea sa se intoarca acasa

”Am plecat din Romania anul trecut, pe 23 martie. Am ajuns in Londra si m-am angajat la o brutarie, 7 luni, dupa care m-am intors acasa in septemberie. Din septembrie am revenit in Marea Britanie, si lucrez la aceasta noua brutarie. Nu am renuntat la tara si nu voi renunta niciodata. E normal, imi iubesc tara, sunt un patriot. Vreau sa ma intorc, nu vreau sa raman aici”, spune Florin.

Florin afirma ca va reveni in Romania si, daca va castiga destul de multi bani, vrea sa isi deschida o brutarie, asemanatoare cu cea din Londra. ”Aici, totul se face natural, asa vreau sa fac si eu in tara, o brutarie exact ca asta unde lucrez acum”, afirma romanul devenit erou peste noapte.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea