Social

Florentin Petre: „Astept sa inceapa razboiul”

Au fost 26. Unul a „picat”. Au mai ramas 25 de razboinici. Dintre ei, Victor Piturca va renunta la doi. Pana atunci, „tricolorii” anunta zi de zi ca vor cu orice pret sa faca performanta si sa inchida gura nenumaratilor carcotasi.

 

Lotul Romaniei, format din doar 24 de jucatori, s-a prezentat miercuri la Institutul National de Medicina Sportiva (n.r. INMS) pentru vizita medicala, iar joi nationala va intra in cantonament la Mogosoaia. Primul jucator care s-a prezentat la testele medicale a fost Bogdan Lobont, care a sosit in jurul orei 8:30, in timp ce ultimul fotbalist care a ajuns la INMS a fost Adrian Mutu, care a ajuns la ora 11:40. Singurul jucator absent de la vizita medicala a fost Cristi Chivu, a carei echipa de cluib, Inter Milano, va disputa sambata finala Cupei Italiei, impotriva formatiai AS Roma.

La iesirea de la teste, Florentin Petre a tinut sa precizeze ca nu are absolut nicio problema medicala si ca este pregatit de lupta din Austria si Elvetia. „Sunt in regula. Acum astept sa inceapa razboiul. Ne asteapta o perioada grea in care trebuie sa facem tot posibilul sa trecem de grupe”, a declarat cel poreclit „Piticul”.

Un alt tricolor de banda dreapta, fundasul Cosmin Contra, a iesit cu zambtelul de la INMS, precizand: „Am bagat tot. Biciclete, tot, mai putin sange. Oricum, eu trebuie sa repet testele peste doua zile, nu am primit viza pentru EURO, nu sunt apt”. „Gurita” a tinut sa vorbeasca si despre colegul sau Adi Mutu, in termeni extrem de laudativi. „Am fost aproape de Cupa UEFA, dar Adi Mutu a fost si mai aproape decat mine. El e sperietoarea Europei, nu eu. La EURO imi doresc sa fim la fel de aproape de trofeu, sau chiar mai aproape, ca Adi Mutu cu Fiorentina de Cupa UEFA", a declarat Cosmin Contra, care a adaugat ca revederea cu ceilalti jucatori la vizita medicala a fost una placuta, dar "vom avea timp sa ne plictisim unul de altul in cantonamente”, a punctat Contra.

Lotul largit al nationalei pentru EURO 2008 este format in acest moment din 25 de jucatori, dintre care 12 care activeaza in strainatate: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Auxerre), Stefan Radu (Lazio), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre) si Marius Niculae (Inverness). Ceilalti 13 fotbalisti evoleaza in Liga I si sunt: Bogdan Lobont (Dinamo Bucuresti), Danut Coman (Rapid Bucuresti), Marius Popa (Politehnica Timisoara), Cristian Sapunaru (Rapid), Dorin Goian, Sorin Ghionea (ambii Steaua), Cosmin Moti (Dinamo), Mirel Radoi, Nicolae Dica, Banel Nicolita (toti Steaua), Adrian Cristea, Florin Bratu (ambii Dinamo) si Ciprian Deac ( CFR 1907 Cluj).

Delegatia Romaniei va decola spre Sankt Gallen in ziua de 2 iunie, la ora 11:30, de pe aeroportul Henri Coanda.
 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea