Social

#arme nucleare #proteste #iran

Fiul ultimului sah din Iran avertizeaza asupra pericolului unui razboi nuclear

Fiul ultimului sah iranian, aflat in exil, a avertizat asupra pericolului reprimarii opozitiei din Iran . Reza Pahlavi considera ca situatia tensionata din Iran ar putea duce la un conflict nuclear in Orientul Mijlociu.

Pahlavi, care a parasit Iranul cu un an inainte de expulzarea tatalui sau, sahul Mohammad Reza Pahlavi, in timpul Revolutiei islamice din 1979, crede ca infrangerea taberei moderate va duce la o crestere a atitudinii extremiste in Iran.

"Daca se va intampla ce este mai rau, tiranii fanatici care stiu ca viitorul este impotriva lor ar putea pune capat domniei lor prin propriile lor mijloace: holocaust nuclear", a declarat fiul sahului, citat de Cotidianul.

Reza Pahlavi a mai multumit presei occidentale pentru informarea asupra situatiei protestelor din Iran, in ciuda incercarilor de cenzura ale autoritatilor de la Teheran.

Iranienii au mediatizat reactia violenta a regimului la proteste pasnice prin mesaje si inregistrari video trimise in strainatate si prin platforma Twitter.

 

Citeste si

Tanara impuscata sambata la Teheran a devenit simbolul protestatarilor iranieni 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea