Social

Fiul bulibasei din Sintesti, rapus de o petarda

Petardele au facut in acest an doi morti si un numar-record de raniti, desi masurile de interdictie au fost mult mai severe fata de anii anteriori.

Nicolae Parancea, fiul bulibasei din Sintesti , a fost ucis de explozia unui dispozitiv pirotehnic artizanal, chiar in noaptea de Anul Nou, in timp ce isi serba implinirea celor 31 de ani. Accidentul s-a petrecut in jurul orei 18.30, in curtea victimei, unde acesta instalase un dispozitiv artizanal pentru a-i delecta pe invitatii sai cu un foc de artificii. Dispozitivul era format din sase tevi din fibra de sticla, cu diametrul de 10 centimetri si o lungime de 56 de centimetri, ce aveau capatul de jos acoperit. In tevi au fost introduse incarcaturi pirotehnice explozive, care se aprindeau cu un fitil . Potrivit IGP, dupa lasarea intunericului, sarbatoritul, care era baut, a aprins un fitil, iar dispozitivul a explodat inainte ca barbatul sa se retraga. Nicolae a fost ranit la cap si a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, insa a murit in drum spre spital. Dispozitivele artizanale au fost ridicate de politistii orasului Popesti-Leordeni, pentru expertizare.

Petardele au omorit si la ocna mures

Tot in noaptea de Revelion , petardele au mai facut o victima, la Ocna Mures, judetul Alba. Adriana Maria C., 54 de ani, a petrecut noaptea dintre ani la un restaurant din localitate. La miezul noptii, cind a iesit afara sa vada focul de artificii, a fost lovita de o petarda chiar in fata. Lovitura i-a provocat o fractura deschisa de maxilar superior. Femeia a murit din cauza hemoragiei puternice. Ea suferea de o boala care nu permite coagularea singelui in cazul unei hemoragii.

Efectul invers

Numarul persoanelor ranite de petarde a doborit toate recordurile de Revelion cind, numai la camera de garda a trei spitale din Bucuresti, in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, au ajuns aproape o suta de persoane, in pofida restrictiilor suplimentare din acest an privind utilizarea materialelor pirotehnice. Spre deosebire de anii anteriori, a fost interzisa utilizarea de asemenea materiale de catre persoane fizice, acestea putindu-se folosi numai de catre firme autorizate.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea