Social

#gheorghe ialomitianu #emil boc #fisc

Fiscul vrea sa prinda cei mai bogati 200 de evazionisti

a inceput razboiul impotriva evaziunii bogatilor din Romania. ANAF vrea sa impoziteze cu 16% orice venit care nu poate fi justificat.

, ministrul Finantelor , va demara in 2011 o verificare indirecta a proprietarilor de si vile cu venituri foarte mici, care vor fi apoi obligati sa-si achite impozitele datorate.

"Pentru acele persoane fizice care nu-si declara veniturile, adica sunt in situatia sa aiba venituri foarte mari si impozite zero, le transmit ca nu pot sa stea linistiti. Adica cei care au iahturi , vile si isi petrec vacantele in locuri unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot justifica prin veniturile declarate", a explicat Gheorghe Ialomitianu , citat de Adevarul.ro.

Fiscul nu are la dispozitie resursele necesare pentru o actiune de anvergura, astfel ca numarul celor verificati in 2011 s-ar putea situa intre 200 si 300 de romani.

"Cei care au venituri foarte mici sau aproape inexistente, dar in spate au vile, masini de lux , concedii in strainatate, opulenta, vor trebui sa spuna de unde au aceste resurse financiare. Iar daca nu pot sa spuna, aceste diferente se impoziteaza cu 16% si banii merg la bugetul de stat. Asa cum e peste tot in lumea civilizata, in UE, in America, exista un departament special in cadrul ANAF-ului, care se ocupa numai cu marile averi din tara respectiva si au grile, metode, proceduri speciale dupa care analizeaza. Am luat decizia in Guvern sa facem acest departament special", a spus Emil Boc, citat de Realitatea.net.

Persoanele fizice vizate sunt cele ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 de lei sumele declarate vor plati impozitul de 16% pe diferenta dintre cele doua valori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea