Social

#topul celor mai fericite tari # tara fericita #cea mai fericita tara

Finlanda, pe locul intai in topul celor mai fericite tari din lume! Pe ce loc se afla Romania

Finlanda se afla pe locul intai in topul celor mai fericite tari din lume, potrivit Raportului Mondial al Fericirii pe 2019 (World Happiness Report 2019) realizat cu sprijinul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

 

Pentru realizarea acestui top au fost colectate date privind nivelul de fericire, libertate, incredere, generozitate, speranta de viata sanatoasa, venituri si sprijin social de la cetateni din 156 de tari din lume. Romania se afla pe locul al 48-lea. Ultimul loc este ocupat de Sudanul de Sud.

Anul acesta, primele zece pozitii sunt ocupate, in ordine, de Finlanda, Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Elvetia, Suedia, Noua Zeelanda, Canada, Austria, scrie mediafax.ro.

In ciuda problemelor legate de Brexit, Marea Britanie a urcat patru locuri in top fata de anul trecut, pana pe pozitia a 15-a. In schimb, SUA se pozitioneaza pe locul al 19-lea. De asemenea, Germania s-a situat pe locul al 17-lea, Japonia, pe al 58-lea, Rusia, pe al 68-lea si China, pe al 93-lea.

Cea mai nefericita tara din lume este Sudanul de Sud, unde aproximativ 60% din populatie se confrunta cu foametea, dupa un razboi sangeros, in care au murit aproximativ 400.000 de persoane, potrivit ONU.

Ultimele zece pozitii ale topului sunt ocupate, in ordine inversa, de Sudanul de Sud, Republica Centrafricana, Afganistan, Tanzania, Rwanda, Yemen, Malawi, Siria, Botswana si Haiti, potrivit mediafax.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea