Social

#bani #roma #finala #manchester #barcelona #liga campionilor

Finala Ligii Campionilor, o afacere cu sute de milioane de euro

Finala Champions League este o adevarata afacere. Astfel, daca cele doua finaliste care vor juca diseara in ultimul meci al celei mai importante cupe europene inter-cluburi valoreaza impreuna peste 800 de milioane de euro, banii pe care ii obtin fiecare dintre echipe ajung la valori de peste 600 de milioane de euro.

Barcelona – Manchester United, meciul din finala Ligii Campionilor care se va desfasura diseara la Roma este nu doar o partida a orgoliilor a doua mari echipe europene, ci si un duel al sutelor de milioane de euro. Ziarul Financiar a facut o analiza a banilor care “circula” in jurul celor doua echipe si a aflat ca sumele despre care se vorbeste la acest nivel nu coboara sub 400 de miliaone de euro.

Astfel, cele doua finaliste au obtinut, in sezonul trecut, venituri de peste 633 de milioane de euro din drepturi de televizare , vanzari de bilete si din comercializarea imaginii cluburilor si a jucatorilor. In plus, fotbalistii celor doua cluburi valoreaza, impreuna, impresionanta suma de 829 de milioane de euro. Numai jucatorii Barcelonei sunt evaluati la 424,5 milioane de euro, cel mai scump fiind Lionel Messi , argentinianul cotat la valoarea de 60 de milioane de euro. La aceeasi valoare ajunge si starul lui Manchester, portughezul Cristiano Ronaldo , care va juca diseara la Roma.

Analiza jurnalistilor de Ziarul Financiar a aratat faptul ca Barcelona poate cumpara, „la pachet”, cluburile Steaua si CFR Cluj doar cu banii de pe Messi, in conditiile in care stelistii au o cota de piata de 32 de milioane de euro, iar clujenii, cu 500.000 de euro mai putin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea