Social

# hbo max #film #pe aripile vantului

Filmul "Pe aripile vantului," retras temporar de la difuzare pentru ca este considerat rasist

Filmul "Pe aripile vantului'' a fost retras de pe platforma de streaming HBO Max, in plina miscare de protest contra rasismului si violentelor politiei fata de persoanele de culoare din Statele Unite.

Decizia a fost luata din cauza criticilor care spun ca pelicula promoveaza stereotipuri rasiste.

"Pe aripile vantului" a fost lansat in 1939, fiind unul dintre cele mai vizionate filme din istorie. Filmul apare in toate topurile cu cele mai bune filme facute vreodata.

Pe langa povestea de dragoste dintre Scarlett O'Hara si Rhett Butler din timpul Razboiului de secesiune, filmul portretizeaza si sclavia negrilor intr-un mod "indulcit," lucru care a atras numeroase critici de-a lungul vremii, scrie CNN.

"Este iresponsabil din partea noastra sa difuzam in continuare filmul"

"Pe aripile vantului" este produsul timpului sau si contine prejudecati rasiale care, din pacate, erau ceva comun in societatea americana. Aceste prejudecati erau gresite atunci si sunt gresite si astazi, asa ca am decis ca este iresponsabil din partea noastra sa difuzam in continuare filmul fara a explica si denunta aceste prejudecati," a declarat un purtator de cuvant al HBO Max pentru CNN.

Filmul va fi disponibil din nou pe HBO Max "cu o discutie despre contextul istoric si denuntarea acelor scene" si va fi prezentat "asa cum a fost creat initial, pentru ca altfel ar fi ca si cum am sustine ca aceste lucruri nu au existat," a mai spus purtatorul de cuvant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea