Social

Fiica deputatului liberal Titu Gheorghioff a primit bani pentru studii in SUA de la Astra Vagoane SA. Si ce mare lucru, sa incerc sa nu-mi cheltuiesc banii mei si sa-mi deie cineva un ajutor?, explica Gheorghiof.

Suma s-a ridicat la 6.897 de dolari si a reprezentat sprijin financiar pentru ultimul semestru de studii la o facultate de relatii internationale din SUA. Desi de obicei firmele sustin financiar educatia unor tineri, cu conditia ca acestia sa lucreze un anumit timp in cadrul societatii respective, nu este cazul fiicei deputatului, care intre timp a terminat Relatii Internationale, dar a decis sa le continue cu Scoala de Drept. Initial, Gheorghiof a evitat sa dea detalii, trimitindu-ne la Astra Arad. Intrebati-i pe dinsii in ce situatie si cum. Daca ea isi termina studiile acolo, fiica mea se va intoarce. Eu nu pot sa spun in ce conditii si cum, s-a eschivat el. Ulterior insa, s-a dovedit ca stia si el citeva detalii, pentru ca, dupa cum a recunoscut, chiar el a depus dosarul fiicei pentru a obtine sponsorizarea.

Un tata grijuliu

Eu am facut solicitarea si am depus dosarul, ne-a declarat el. Deocamdata nu s-a pus nici o conditie, mai ales ca ei stiau ca ea urmeaza studiile in continuare acolo si nu se intoarce imediat ce termina. Dar ca sa nu fie o surpriza, eu o sa insist din nou si o sa-i depun tot dosarul catre aceasta unitate si o sa le cer daca vor sa discute pe viitor pentru ea, pentru ca sa stiti ca-mi convine ca o persoana din Romania sa o ajute pe fiica mea sa termine studiile si sa se intoarca sa lucreze la noi. Gheorghiof nu considera ca functia sa de deputat, sau demersul sau de a se duce cu dosarul, ar fi putut sa influenteze alegerea firmei. Sincer sa fiu, eu nici nu-l cunosc pe dl director, stiu doar ca a venit la noi in Arad, nu e din judetul nostru, a declarat el, revenind sa precizeze: Acum il cunosc, nu-l cunosc insa incit sa fiu prieten cu el la catarama .

Gasiti-mi un copil bun si ii gasesc sponsor

Conform declaratiei sale de avere, deputatul este departe de a fi un parinte lipsit de mijloace. Pe linga salariul de parlamentar, cifrat in anul sponsorizarii, 2004, la 363 de milioane de lei, mai exista si cabinetul sau individual de avocatura, care i-a adus numai anul trecut 997 de milioane de lei. Nu se stie cit i-a adus in 2004, pentru ca in declaratia respectiva de avere acesta figura la capitolul Active aducatoare de venituri nete care, insumate, depasesc echivalentul a 5.000 de euro pe an. Totusi, acesta nu crede ca faptul ca a recurs la sponsorizare este in neregula sau ca ar fi trebuit sa lase locul unul copil la fel de bun la invatatura , dar cu parinti mai putin instariti. Si ce mare lucru, sa incerc sa nu-mi cheltuiesc banii mei si sa-mi deie cineva un ajutor?, a intrebat el. Da de ce nu fac la fel si alti parinti: hai sa ne zbatem pentru copiii nostri si sa mearga, sa faca... Si daca ar veni la mine, eu i-as ajuta fara nici o problema, cu conditia sa fie niste copii cu rezultate bune la invatatura, ca fiica mea. Gasiti-mi un copil bun si ii gasesc sponsor, spune liberalul. Deputatul liberal a mai precizat ca fiica sa studiaza in SUA inca din timpul liceului si ca a fost nominalizata doi ani consecutiv intre 5% cei mai buni studenti din SUA.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea