Social

Fetele noastre pot aduce aurul din Rusia

Nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut, in fata Germaniei, a saptea victorie consecutiva la Mondialul din Rusia si s-a calificat in semifinale.

Romania a spulberat Germania in al saptelea meci pe care l-a sustinut la Campionatele Mondiale de handbal din Rusia si a devenit prima dintre cele patru reprezentative care vor disputa semifinalele. Scorul final al intilnirii a fost zdrobitor: 37-26 (20-14) pentru fetele antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi , dar nu victoria a fost cea care a surprins, ci diferenta mare de pe tabela.

Bere de la antrenor

Inaintea turneului final, Germania era considerata una dintre favorite, iar evolutia de la St. Petersburg a confirmat pronosticurile, nemtoaicele suferind o singura infringere, in prima faza a grupelor, in fata Danemarcei (26-27). De partea cealalta, romancele erau singurele, alaturi de rusoaice, care cistigasera absolut toate intilnirile de la CM 2005, dar in ciuda acestor rezultate au trecut aproape nebagate in seama de presa internationala. Ieri, nationala noastra a continuat sirul succeselor spectaculoase si s-a inscris pe un loc fruntas in optiunile celor care pariaza pe numele noii campioane mondiale la handbal feminin . Ea s-a calificat in careul de asi cu un meci inainte de incheierea disputelor din grupa a doua semifinala, ultima partida, programata miine seara, impotriva Danemarcei (ora 20.00, TVR 2), urmind sa stabileasca doar locul ocupat in grupa si adversara din semifinale. Fericit de performanta, exigentul Tadici le-a oferit jucatoarelor cite un pahar cu bere.

Medaliile prafuite

Ultima medalie obtinuta de Romania la handbal feminin este veche de 32 de ani, cind fetele noastre au obtinut argintul, in timp ce peste aur s-a asezat praful, singurul titlu mondial fiind cucerit in 1962. Steluta Luca, una dintre candidatele cu mari sanse la titlul de cea mai buna jucatoare a turneului sau Luminita Hutupan , in mod clar cel mai in forma portar (ieri a aparat 20 dintre cele 46 de baloane trimise spre poarta sa) sint foarte aproape de a repeta istoriile apuse.

Cristian Gatu , presedintele FRH, a urmarit meciul in fata televizorului din cauza raului de avion care l-a tinut la Bucuresti. Cu echipa calificata in semifinale, Gatu a anuntat ca va urca la sfirsitul saptaminii in avionul de St. Petersburg. Merita sa cad cu avionul si sa iasa fetele campioane mondiale. O sa imi iau o sticla de whisky ca sa imi fac curaj, ne-a declarat ieri Gatu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea