Social

Festivalul International de Teatru Shakespeare Bucuresti

Editia 2008 a Festivalului va avea drept capete de afis spectacole de Peter Brook, Robert Wilson, Lev Dodin, Eimuntas Nekrosius si . Deviza sub care se va desfasura manifestarea este: “Mari regizori, mari spectacole, mari teatre ale Europei si ale lumii”.

Astfel, la Craiova (1- 9 mai) si la Bucuresti (28 aprilie - 16 mai) vor fi montate spectacole din creatia shakespeariana, precum: “Troilus si Cresida”, de la compania Cheek by Jowl, in regia lui Declan Donnellan, Trilogia shakespeariana (“Hamlet”, “Macbeth” si “ ”), de la compania Meno Fortas din Vilnius, in regia lui Eimuntas Nekrosius, “Masura pentru masura”, in regia lui Silviu Purcarete , “Regele Lear”, in regia lui Lev Dodin ( Teatrul Mic din St. Petersburg), “A 12-a noapte”, de Robert Sturua (Teatrul Sota Rustaveli din Tbilisi) si un al actorului Michael Pennington, de la Royal Shakespeare Company. David Ersig va fi prezent la Festivalul Shakespeare, cu doua ateliere: unul pentru si altul pentru regizori.

Prin mana marelui regizor trec anual 40 de actori si regizori. Atelierele din Romania au demarat acum doi ani. Ele au mai avut loc la Sibiu si la Teatrul Metropolis din Bucuresti.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea