Social

#fereastra veche #program #rabla #termopan

"Fereastra veche", noul program Rabla pentru geamuri termopan

Romanii si-ar putea pune in viitor geamuri termopan folosind un program Rabla pentru termopane intitulat " Fereastra veche ". Producatorii de termopane le-au propus autoritatilor un program asemanator cu cel de reinnoire a parcului auto din Romania, prin care romanii isi pot cumpara tamplarie termoizolanta cu bani mai putini si prin care sa aiba de castigat si orogramul de reabilitare termica a cladirilor.  

In programul “Fereastra veche” ar urma sa intre toti producatorii de profil din Romania, care sa fie stimulati de stat, noteaza Gandul. Astfel, ar putea exista o revenire in ce priveste situatia economica a producatorilor de termopan, dupa ce in acest an au existat probleme. "Scaderea de 45% a industriei tamplariei termoizolante a fost cauzata nu numai de criza, ci si de Executiv, care a mediatizat intens programul de reabilitare si nu a facut nimic", a declarat, pentru Gandul, Valentin Petrescu, presedintele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta.

In ce priveste raspunsul autoritatilor, acesta a venit din partea Ministerului Dezvoltarii, prin intermediul secretarului de stat Ioan Andreica , care a declarat ca pe viitor se vor aloca resurse in functie si de rezultatele din 2009, si ca vor fi ani in care se vor aloca un miliard de euro, dupa cum noteaza Gandul.

Propunerea reprezentantilor producatorilor de tamplarie termopan vine dupa ce in acest an nu s-a atins numarul programat de apartamente care sa intre in programul de reabilitare termica. Autoritatile acuza intarzierea cu care au inceput licitatiile in acest sens, una dintre marile probleme ale programului fiind contributia populatiei.

Potrivit unei evaluari a Ministerului Dezvoltarii, citate de Gandul, in Romania au nevoie de reabilitare termica trei milioane de apartamente, pentru aceasta fiind necesare fonduri in valoare de zece miliarde de euro, a mai aratat Andreica. Bugetul stabilit de minister pentru reabilitarea termica in acest an este de 360 de milioane de euro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea