Social

#luna plina #solstitiu #fenomen astronomic rar # traditii si superstii solstitiul #solstitiul de vara

Fenomen astronomic rar: solstitiu de vara si luna plina! Traditii si obiceiuri

In aceasta seara are loc un fenomen astronomic foarte rar. Este solstitiul de vara, adica cea mai lunga si din an si luna plina.

Ultima oara cand cele doua fenomene au avut loc in aceeasi zi, a fost in anul 1967, fenomenul fiind denumit "Luna-Capsuna". In ciuda denumirii, Luna nu va fi colorata in rosu sau in roz in noaptea de 20 spre 21 iunie. Numele de "Luna-Capsuna" a fost dat de triburile din America de Nord pentru a defini Luna plina din iunie, care semnala, potrivit credintelor lor, inceputul sezonului de culegere a capsunelor, potrivit realitatea.net.

Dupa momentul solstitiului de vara, cand este inregistrata cea mai lunga zi din an, durata acestora incepe sa scada, iar a noptii sa creasca. Acest fenomen va avea loc tinp de 6 luni, pana la 21 decembrie, cand va avea loc solstitiului de iarna, inregistrandu-se cea mai lunga noapte din an.

Potrivit traditiei, cei care sar peste foc vor fi aparati de boli si de duhurile rele. Solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care te pot ajuta sa ai parte de noroc in dragoste, prosperitate si sanatate.

O alta traditie spune ca in aceasta zi este bine sa iti pui o bijuterie de aur pe un snur. Astfel, cu o zi inainte, bijuteria era pusa alaturi de diferite ierburi miraculoase (cimbru, salvie, rozmarin, lavanda) intr-un vas rezistent la foc, dupa care, in dimineata solstitiului se scotea obiectul din vas, era cufundat intr-un vas cu apa curata, apoi trecut prin foc. Acest ritual ajuta persoanele care au ghinion in dragoste.

Sursa foto: nutritionsecrets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea