Social

#plaoie de stele # fenomen astronomic #stele cazatoare #Draconide

Fenomen astronomic rar, in weekend!

Ploaie de stele cazatoare in acest weekend! In fiecare noapte, de pe 7 pana pe 9 octombrie, vin Draconidele, fenomem care in istorie a produs eruptii de pana la 50.000 de meteori pe ora!

“Influenta Lunii va afecta zborul de meteori. Daca e Luna pe cer, se vad mai putini, pentru ca este cerul luminos”, dupa a declarat Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, pentru Ziare.com.
“Activitatea curentilor de meteori are o dinamica foarte mare, asta inseamna ca oricand ne putem astepta la surprize, pentru ca nu poti sa prezici dinainte. Este posibil sa fie o desprindere din cometa respectiva a unei materii pe care nu o cunoastem si poate sub influenta planetelor (cum ar fi faptul ca Jupiter isi schimba orbita) se intampla ca Pamantul sa intalneasca chestia aia fara ca nimeni sa stie sau sa anticipeze”, a punctat presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea