Social

#masina #sofer #femeie

Femeile, soferi mai buni ca barbatii!

Statisticile Politiei Rutiere arata ca femeile incalca mai putin regulile de circulatie decat barbatii si sunt mai precaute la volan .

Un raport pe baza tipurilor de abateri care analizeaza primele patru luni ale anului, in Bucuresti, arata ca femeile provoaca mai putine probleme la volan ca barbatii. 

"Cifrele reflecta exact ce se se intampla in traficul din Bucuresti'', a declarat subcomisarul Daniel Pistea, Brigada Rutiera Bucuresti, citat de Realitatea.net.

87% dintre amenzile pentru depasirea vitezei din primele patru luni ale anului au fost acordate barbatilor. Daca vorbim de depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legale, doar sapte femei au fost amendate, din totatul de 143 de sanctiuni.

Soferii cei mai problematici sunt barbatii intre 21-30 de ani, care respecta cel mai putin limitele de viteza.

In afara de faptul ca poti conta pe corectitudinea lor la volan, femeile parcheaza de cele mai multe ori mai bine ca barbatii. Din 11.937 de amenzi date pentru parcare neregulamentare, 992 au fost date femeilor, iar 10.945 barbatilor.

Dintre accidentele grave, doar 12% au fost cauzate de femei. Barbatii au fost sanctionati in numar mult mai mare si pentru neacordarea de prioritate. Din totalul de 2.224 de amenzi, doar 462 au fost acordate femeilor.

Subcomisarul Pistea considera ca cele mai mari probleme de pe drumurile bucurestene sunt cauzate de infrastructura.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea