Social

#sarcina #hiv #femei insarcinate #depistare HIV

Femeile insarcinate vor fi investigate obligatoriu pentru depistarea HIV

Ministrul Sanatatii va emite luna viitoare un ordin prin care femeile insarcinate vor fi investigate obligatoriu pentru depistarea virusului HIV. Anuntul a fost facut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals".

In cadrul unei conferinte de presa de la Cluj-Napoca, Adrian Streinu Cercel a declarat ca beneficile acestei investigatii sunt enorme, in conditiile in care Romania se afla pe prima pozitie in topul tarilor europene cu cel mai bun sistem de depistare a infectiei HIV.

Astfel, documentul emis de Ministerul Sanatatii va prevedea largirea panelului de investigatii obligatorii pe care trebuie sa le faca femeile insarcinate. In prezent, aceasta analiza nu are un caracter obligatoriu, majoritatea spitalelor oferind doar posibilitatea de consiliere.

Testarea obligatorie a gravidelor pentru depistarea HIV este deosebit de importanta, in primul rand pentru a favoriza nasterea unui copil sanatos dintr-o mama infectata cu HIV. Specialistii sunt de parere ca femeile infectate cu HIV pot naste copii sanatosi, daca respecta cu strictete indicatiile medicilor.

In Romania, in 2011, au fost inregistrate 16 cazuri de transmitere a bolii HIV de la mama la copil.

Sursa foto: sanaakosirickylee.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea