Social

#ministri Grindeanu #lia olguta vasilescu #ana birchall #Sevil Shhaideh

Femeile, in topul celor mai bogati ministri ai Guvernului Grindeanu

Viitorii ministri sunt oameni cu stare: unii au in posesie mai multe proprietati, altii detin mai multe depozite bancare! Trei doamne sunt cei mai bogati viitori ministri: Ana Birchall, Sevil Shaiddeh si Lia Olguta Vasilescu.


Lia Olguta Vasilescu,
propusa pentru ministerului Muncii, are bijuterii in valoare de 10.000 de euro, conform ultimei declaratii de avere. Nu are bunuri imobiliare si nicio masina pe numele sau. Are doua depozite bancare in valoare de 6669 euro, respectiv 141 843 lei, un cont curent de 700 de lei si un cont de mandatar fiananciar de la campania electrorala de la locale in valoare de 50.000 de lei, scrie antena3.ro.

Ana Birchall, propunerea pentru Ministerul pentru Afaceri Europene, detine trei terenuri in Suceava, doua apartamente in Bucuresti, o casa in Statele Unite, impreuna cu sotul si o casa de vacanta la Suceava. Mai are bijuterii in valoare de 46.000 de euro si un lingou de aur. in declaratia sa de avere mai apar 13 conturi curente si depozite bancare in euro, dolari si lei.

Sevil Shhaideh, propunerea Guvernului Grindeanu pentru Ministerul Dezvoltarii, care va ocupa si functia de vicepremier are un apartament de 47 de metri patrati, cumparat in 1994, si mai multe conturi deschise in 2007 si 2011, in suma totala de aproximativ 500.000 de lei, scrie Mediafax.

In declaratia de avere a acesteia este mentionat si un imprumut de 20.000 de euro acordat de catre sotul sau, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, si ramburat in septembrie 2014. De asemenea, la sectiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat in anul 2012 si scadent in 2017.

Veniturile obtinute de Sevil Shhaideh in anul fiscal precedent depasesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezinta salariul de la Ministerul Dezvoltarii, iar 247.800 de lei a incasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari) la EximBank SA.

Sotul lui Sevil Shhaideh a obtinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judetene Drumuri si Poduri Constanta si 826 lei in calitate de consilier in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

De asemenea, potrivit declaratiei de interese, Sevil Shhaideh este actionar la Coremar - cupon gratuit, si la SC Rosyr International SRL, cu 50 de actiuni, in valoare de 100 de lei.

Florian Bodog, propus la Ministerul Sanatatii, detine trei terenuri intravilane, impreuna cu sotia, un apartament, in Oradea, doua case, tot impreuna cu sotia, una Bihor si una in Ungaria. Are 22 de conturi curente si depozite bancare si un fond de investitii.

Teodor Melescanu detine un teren agricol si unul forestier, in Brasov, un aparatament in Bucuresti si o casa in Chiajna, un autoturism cumparat in 2006 si ceasuri in valoare de 14.500 de euro.

Florin Iordache, propus pentru a conduce Ministerul de Justitie, are conform declaratiei de avare are un teren intravilan la Bragadiru, o casa de locuit tot in Bragadiru, un autoturism din 2013. Iordache nu are bijuterii si nu are conturi bancare sau imprumuturi.

Toma-Florin Petcu, ministrul Mediului, detine doua terenuri intravilane, unul de 5.000 mp si unul de 112 mp, in Giurgiu. De asemenea, are o casa de 122 mp in Giurgiu si un autoturism Dacia Duster din 2013.

Exista si cazuri in care ministrii nu au niciun bun trecut pe numele lor, cum este Ionut Vulpescu, propus pentru Ministerul Culturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea