Social

#femei #internet #contributii sociale #acesibilitate #tari incurs de dezvoltare

Femeile au mai putin acces la internet decat barbatii in statele in curs de dezvoltare

Un studiu publicat ieri de Intel si realizat in colaborare cu agentia ONU pentru femei arata ca femeile au mai putin acces la internet decat barbatii, in special in tarile aflate in curs de dezvoltare. Acest lucru inseamna ca sexul slab are mai putine sanse sa isi atinga intregul potential si sa aduca contributii sociale si economice in comunitatea in care traiesc.

Potrivit belga.be, constatarea initiatorilor studiului a scos la iveala faptul ca din cele 2,4 miliarde de persoane din intreaga lume cu acces liber la internet, majoritatea utilizatorilor este de sex masculin. In tarile in curs de dezvoltare, doar 600 de milioane de femei pot accesa internetul, din cele 1,4 miliarde de internauti din aceste zone ale globului.

Ambasadorul itinerant al SUA pentru problemele femeilor, Melanne Verveer, sustine ca este absolut necesara dublarea, in maximum 3 ani, a numarului de femei cu acces la internet in regiunile vizate, astfel incat sa dispara inegalitatea evidenta intre sexe din acest punct de vedere. In statele subdezvoltate, utilizatoarele de internet sunt cu 23% mai putine decat barbatii. In Africa, procentul creste pana la 45%.

In India, doar 11% dintre internauti sunt femei, iar in Uganda doar 13%. In SUA, gradul de penetrare online al femeilor este de 78%, iar in Islanda de 97%.

Foto:bbc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea