Social

FC Vaslui a castigat la masa verde meciul cu Otelul

Potrivit editiei on-line a cotidianului Gazeta Sporturilor, gruparea patronata de Adrian Porumboiu a castigat cu 3-0 la masa verde partida directa cu Otelul, deoarece formatia din Galati a folosit doi jucatori ilegal! Scorul in teren a fost 1-1, dar elevii lui Grigoras au fost sanctionati pentru ca i-au folosit Gabriel Paraschiv si Janos Szekely , suspendati dupa meciul cu Rapid. Acestia fusesera absolviti de suspendare de Comisia de Apel . Galatenii pot recurge la CAF si la TAS pentru a incerca sa intoarca decizia.

Aceasta este decizia: „Intrunita astazi, marti 6 mai a.c., la Casa Fotbalului, Comisia de Apel din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a luat urmatoarea hotarare:

- In baza articolului 145, lit. b, din RD (Regulamentul Disciplinar), se admite apelul echipei SC Sporting Club Vaslui, se desfiinteaza hotararea primei instante si, pronuntandu-se pe fond, se admite contestatia clubului vasluian. Pe baza articolului 65.3, lit. a, din ROAF, raportat la articolul 83, pct 10, din RD, se sanctioneaza echipa FC Otelul Galati cu forfait (pierderea meciului cu 3-0) in cazul jocului din etapa a 23-a a campionatului Ligii I, editia 2007-2008, de pe teren propriu, disputat in compania formatiei SC Sporting Club Vaslui si incheiat pe terenul de joc cu scorul de 1-1. Cu drept de recurs la CAF, in termen de 5 zile de la comunicarea deciziei.

In urma acestei decizii, FC Vaslui urca din nou pe pozitia a saptea - pozitie care asigura calificarea in Cupa UEFA Intertoto -, in timp ce Otelul cade pe opt, la doua puncte in spatele adversarilor lor. Miercuri, de la ora 17:00, in ultima etapa din Liga I, FC Vaslui intalneste Rapidul, pe teren propriu, in timp ce Otelul va da piept, la Galati, cu Politehnica Iasi. Asadar, situatia ar putea foarte usor reveni la starea ei initiala.

Grigoras: I-as impusca pe astia de la Comisie in cap!

Socat de hotararea Comisiei de Apel, antrenorul celor de la Otelul Galati a rabufnit de indignare. Petre Grigoras a declarat Gazetei Sporturilor ca decizia este una incredibila, iar ca FC Vaslui a trecut la metode neortodoxe pentru a pune mana pe locul care duce in Cupa UEFA Intertoto.

„Mai pot sa comentez acum ceva? E incredibil ce se intimpla in fotbalul romanesc. Au vazut ca am reusit sa depasim Vasluiul si au trecut la lucruri mai putin necurate. Vreau sa depindem doar de noi, nu de comisii, de Ligi, de Rapid si de alte echipe. Daca eram acum acolo ii insiram pe astia din comisie in sir indian si ii impuscam in cap”, a fost prima reactie a tehnicianului.

Antrenorul a continuat sa precizeze ca fotbalistii sunt distrusi psihic, iar ca acestia nici nu vor mai putea duce antrenamentele pana la capat. Mai mult, hotararea Comisiei de Apel este una abuziva, din momentul in care „instanta” le-a redus celor doi jucatori suspendarea la o singura etapa.

„Cand am anuntat jucatori de decizie au inlemnit. Au ramas cu capetele in pamant! Sunt daramati! Este incredibil ce se intampla. De ce nu au anuntat aceasta decizie mai devreme? Am jucat cu carnetele de jucator pe masa. Nu eram cretin si imbecil sa-i bag in teren cind stiam ca sunt suspendati!”, a ancheiat Grigoras.

Porumboiu: A iesit soarele pe strada noastra

Cum era de asteptat, decizia i-a bucurat nespus de mult pe cei de la Vaslui. Finantatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu, a declarat ca poate profita la maxim de hotarare, dar ca va avea emotii in meciul cu Rapid. Fostul arbitru a renuntat la acuzele impotriva propriilor jucatori, pe care i-a indemnat acum sa arate de ce sunt in stare. Porumboiu a mai facut apel si la fani, simtind ca echipa are nevoie de sustinatori la marele examen al ultimei etape.

„Dupa atata frig si ceata a aparut si soarele pe strada noastra, insa mai avem nevoie de un punct la meciul cu Rapid, pentru a ne bucura pe deplin. Inca mai am emotii si sper ca acum jucatorii sa imi demonstreze ca sunt cu adevarat vasluieni. Astept fanii adeverati sa vina in numar cat mai mare, fiindca presimt ca va fi o adevarata sarbatoare”, a declarat Porumboiu, extrem de multumit.

Mircea Sandu intervine: Vom alcatui o alta Comisie

Mircea Sandu a intervenit imediat pentru a face lumina asupra cazului. Presedintele FRF a precizat ca decizia luata de Comisia de Disciplina nu poate fi atacata, datorita faptului ca pedeapsa nu a trecut de „baremul” doua etape, o luna de zile sau penalitati de peste 1.000 de lei.

In schimb, presedintele Comisiei de Apel a fost de alta parere. „Am trimis o scrisoare presedintelui Comisiei de Apel pentru a indrepta eroarea. Nu a fost de acord, si-a pastrat punctul de vedere si ramane in vigoare ce s-a decis. In urma acestui inicident, presedintele Comisiei a decis sa isi dea demisia si, cel mai probabil, saptamana viitoare vom alcatui o alta Comisie”, a concluzionat Mircea Sandu.





Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea