Social

#sanatate #faliment #farmacie

Farmaciile din tara au inceput sa intre in faliment

Problemele financiare ale farmaciilor ar putea duce la un numar ridicat de falimente pana la sfarsitul anului, avertizeaza vicepresedintele Colegiul Farmacistilor din Romania, Stefania Stoica.

"Deja exista un numar de farmacii in faliment , deja exista un numar mare de farmacii actionate in instanta de catre distribuitori", a spus Stoica la Realitatea FM.

Vinovate pentru situatie par a fi casele judetene pentru Asigurari de Sanatare, care nu au un sistem unitar de prioritati. Vicepresedintele Colegiului a explicat ca, in lipsa unei rectificari bugetare in luna septembrie, sistemul sanitar din Romania va fi blocat.

"Farmaciile au doua feluri de contracte, un contract cu Casa de Asigurari pe care nimeni nu este obligat sa-l respecte si un alt contract cu distrubuitorii de medicamente, care trebuie cu sfintenie respectat. In momentul in care se blocheaza o veriga din acest lant care subventioneaza sistemul de sanatare, se blocheaza totul", a completat Stoica.

Cel mai elocvent exemplu este cel al judetului Vrancea, unde patru farmacii au intrat in faliment, iar alte cinci au procese cu distribuitorii din cauza datoriilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea