Social

Farfuria cu mincare de Pasti, doua treimi legume si zarzavat

Potrivit medicilor, carnea de miel este greu digerabila si mai toxica decit alte produse, motiv pentru care oamenii trebuie sa consume prudent alimentele cu acest continut, mai ales ca la masa de Pasti acestea vor fi asociate altor mincaruri bogate in grasimi si bauturi alocoolice, a declarat, ieri, Simona Tivadar, medic specialist in nutritie si boli metabolice la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Fiecare persoana trebuie sa stie cit si cum sa manince. Un om sanatos va consuma, cu siguranta, in perioada sarbatorilor Pascale, alimentele traditionale fara nicio retinere. Totusi, pentru a evita o supraalimentatie inutila, ar fi bine ca doua treimi din farfuria cu mincare sa contina legume si zarzavat, a mai spus specialistul nutritionist . Simona Tivadar recomanda consumarea a cel mult doua oua si evitarea maionezelor si sosurile grase. La masa festiva nu vor fi consumate cirnaciori sau mititei pe linga alimentele traditionale sarbatorilor de Pasti - precum drobul si friptura de miel - pentru ca digestia va fi mult ingreunata, precizeaza medicul. O alternativa la carnea de miel ar fi cea de ied, vitel, peste sau curcan, acesta din urma fiind chiar dietetica, toate fiind mai usor digerabile, recomanda medicul nutritionist. (continuarea in 7Plus )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea