Social

#clasa pregatitoare #profesori debutanti #cadre didactice clasa pregatitoare

Fara profesori debutanti la clasele pregatitoare

La clasele pregatitoare, care vor functiona in premiera in anul scolar 2012-2013, nu vor preda cadre didactice debutante, a anuntat Ministerul Educatiei. Acoperirea necesarului de profesori urmeaza sa se faca prin detasari si transferuri.

"Exista un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei Nationale care prevede transferul si detasarea cadrelor didactice. Astfel, nu vor exista cadre didactice debutante care vor preda la clasele pregatitoare. De asemenea, a fost acreditat programul pentru formarea continua pentru cadrele didactice ce vor preda la clasele pregatitoare, realizat de Institutul de Stiinte ale Educatiei", potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Totodata, ministerul propune ca activitatea scolara sa se desfasoare in doua schimburi. De asemenea, numarul de elevi ar putea fi suplimentat cu unul, maxim doua locuri, in cazuri exceptionale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea