Social

Fara pomeni electorale in 2008

Salariile nu vor mai creste, iar cheltuielile se vor reduce drastic. „Vom ramane in continuare agresivi“, promite Mugur Isarescu . Seful Guvernului nu vorbes­te aceeasi limba cu propriii ministri. Cel putin atunci cand vine vorba despre majorarile salariale. Dovada stau pe de o parte declaratiile premierului de ieri iar pe de alta parte negocierile avansate dintre sindicalistii din diverse domenii si patronat in privinta salariilor. Mesajul transmis de catre Tariceanu e unul clar: „fara pomeni electrorale in anul electoral 2008“. Ceea ce in traducere libera inseamna fara majorari salariale mai mari de o cifra sau de cel mult 11%. „Pentru 2008, ne propunem ca, impreuna cu banca centrala, sa avem o politica prudenta , fara pomeni electorale, desi este un an electoral“, a spus Tariceanu. Seful Guvernului i-a anuntat pe bugetari ca trebuie sa-si ia gandul si de la sedii noi, masini sau mobilier. Promisiunile au fost facute in urma unei intalniri dintre seful Guvernului, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, pe tema coordonarii politicilor fiscal-bugetare ale Guvernului cu cele ale bancii centrale.

Momente dificile sau criza financiara?

Chiar daca nu s-a vorbit despre vreo criza financiara, fiecare dintre cei trei oficiali a recunoscut, in felul sau, ca treaba nu sta prea grozav din acest punct de vedere. Mugur Isarescu a vorbit despre masurile care trebuie luate in momente dificile, de pierdere a increderii in moneda nationala, de presiuni asupra preturilor. Mult discutata problema a salariilor a fost atinsa si de guvernator care insista pe corelarea cresterii salariilor cu productivitatea muncii, intrucat exista un pericol major in aparitia unei spirale preturi-salarii, fenomen greu de stapanit odata declansat. Guvernatorul BNR a reafirmat ca banca centrala va lua toate masurile necesare pentru inregistrarea unei traiectorii dezinflationite pe termen mediu. „Vom ramane in continuare agresivi“, a conchis Isarescu. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea