Social

Fantoma lui Milosevici preia puterea in noul guvern de la Belgrad

Negocierile pentru formarea unei coalitii de guvernamant in Serbia au ajuns aproape de final, dupa un compromis intre Partidul Democrat (DS) al presedintelui Boris Tadici si formatiunea lui Slobodan Milosevici, Partidul Socialist (SPS), condus in prezent de Ivica Dacici.

La peste o luna de la alegeri, democratii au decis sa le ofere socialistilor Ministerul de Interne si postul de presedinte al Parlamentului, scrie cotidianul Blic. Tadici si-a exprimat speranta ca acordul cu socialistii va fi incheiat pana la finele saptamanii viitoare.

Formatiunea lui Tadici ar urma sa detina postul de premier, in timp ce succesorul lui Milosevici va ocupa scaunul de vicepremier , potrivit unei surse de la Belgrad. Proeuropenii din DS par sa fi renuntat astfel la criticile aspre pe care le aduceau nationalismului promovat de Milosevici.

La randul lor, socialistii, etichetati în ultimii opt ani drept reminiscente ale unei epoci brutale, încearca sa îsi creeze imaginea de partid respectabil, de centru, cu un program axat pe dreptatea sociala. O parte dintre socialistii lui Dacici preseaza insa pentru o coalitie cu alianta condusa de fostul premier Vojisla

v Kostunica si cu radicalii lui Tomislav Nikolici.  Acesta din urma a declarat ca Dacici se confrunta cu o uriasa opozitie fata de alianta cu Tadici chiar in interiorul propriei formatiuni. Alegerile din Serbia au dus la un impas, nici prooccidentalii presedintelui Boris Tadici , nici nationalistii neputând guverna singuri, cheia formarii guvernului fiind socialistii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea