Social

#voluntariat #festival #fan fest

FanFest 2011, cel mai mare festival din Romania organizat pe baza de voluntariat

Intre 12 si 14 august are loc cel mai mare festival din Romania organizat in exclusivitate pe baza de voluntariat, FanFest 2011, editia a VI-a.

Timp de trei zile toata lumea se poate bucura de peisajele Muntilor Apuseni, poate cunoaste istoria de 2.000 de ani a Rosiei Montane si pe oamenii locului si poate participa la numeroasele evenimente organizate cu aceasta ocazie: concerte in aer liber , spectacole de teatru, proiectii speciale de film, conferinte, tururi ghidate prin localitate si imprejurimi, targuri de produse traditionale culinare si de home-made.

De asemenea, participarea la festivalul muzical-cultural FanFest 2011 este cel mai frumos mod in care se poate protesta impotriva proiectului de distrugere iremediabila a localitatii si in care se sustine varianta alternativa de dezvoltare durabila, bazata pe valorificarea resurselor inepuizabile ale zonei – de la peisajele montane la galeriile antice romane, medievale si moderne, arhitectura traditionala, povestile si legendele locului.

Propuneri, dezbateri, studii de caz

Patrimoniul cultural si modul in care acesta poate fi valorificat economic in beneficiul comunitatii va face obiectul unor prezentari si dezbateri pornind de la studii de caz – Rosia Montana (arhitecti Virgil Apostol si Stefan Balici – ARA) si Rimetea (arhitect Eugen Panescu – Planwerk). Antropologul Vincze Eniko va prezenta si modera workshop-ul ”Rasism de mediu”, iar jurnalistul Mihai Gotiu va face o analiza a modului in care cazul Rosia Montana a fost prezentat in mass-media nationala si internationala. Grupul pentru Actiune Sociala (GAS) si membri ai Campaniei Salvati Rosia Montana vor prezenta moduri concrete in care fiecare cetatean se poate implica activ in luarea deciziilor in probleme care il privesc sau de care este interesat.

Invitati FanFest 2011

Vineri, sambata si duminica vor fi prezenti Luna Amara, Sarmalele Reci, Aria Urbana, Alternativ Quartet, Mojo Barells Band, Junetrip, Trupa OM, Maya, Adhoc, Dusty old records, Fierbinteanu si altii, iar spre dimineata petrecerea va continua cu mixurile eclectice ale DJ-ilor: Kaya Sound, Limun, Atomic Midget, Injektah, Mihai Liquid, Djubei, Dj Padre, Burner Greene, Yogi, Koko, Tabac & Phla feat Pietonu’ si ale Vj – Flowerstepper & Spacebunny.

Programul complet, informatii legate de transport, cazare si campare le gasiti pe www.fanfest.ro.

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea