Social

Familia regala si-a vizitat trecutul

Regele Mihai si regina Ana au vazut, in premiera, jurnale si poze ale familiilor regale romanesti.

Arhivele Nationale au organizat vernisajul unei expozitii de documente personale apartinind familiilor regale romanesti. La eveniment au participat regele Mihai si regina Ana, care au putut vedea, pentru prima data, jurnale intime, poze de familie si acte prenuptiale ale bunicilor si strabunicilor lor.

Atractii regale

La expozitia de la Arhivele Nationale puteau fi vazute jurnalul intim al lui Carol I sau al regelui Ferdinand, ale sotiilor lor, acte de casatorie, corespondenta dintre membrii Casei Regale, documente nuptiale sau Carti de Onoare din perioada de monarhie a Romaniei.

Regelui Mihai I i-a atras atentia un sigiliu victorian primit in dar de regina marii britanii cu ocazia casatoriei regelui Ferdinand cu principesa Maria de Edinburgh. Conform MEDIAFAX, regele a mai fost interesat si de un document semnat personal de regina Victoria , prin care aceasta isi dadea acordul pentru casatoria Mariei cu Ferdinand.

Maiestatile lor nu si-au exprimat, pina in prezent, dorinta de a primi copii dupa documente. Evident, daca vor dori, am putea sa facem acest lucru. Sint, in fond, documente de familie pe care au tot dreptul sa le studieze, a declarat pentru MEDIAFAX o sursa din cadrul Arhivelor Nationale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea