Social

#sport dimineata #antrenamente fizice #miscare #sport #dimineata

Faci miscare dimineata? Nu ai ales ora cea mai potrivita din zi

Adeptii sportului de intretinere care se antreneaza in fiecare dimineata ar putea sa depuna efort in van, avertizeaza cercetatorii Universitatii Birmingham. Un test efectuat pe 20 de atleti profesionisti a demonstrat ca organismul uman are nevoie de cateva ore bune dupa trezirea din somn pentru a da randament.

Impartiti in doua grupe, matinalii si somnorosii, atletii britanici au fost tinuti sub observatie cateva saptamani. Cei care se ridicau la ora 7 dimineata din pat nu reuseau sa fie in forma fizica optima pentru antrenament decat dupa ora pranzului.

In cazul "somnorosilor", treziti la ora 10 dimineata, cele mai bune performante au aparut in segmentul orar 17-20. Cu alte cuvinte, degeaba tragi te chinui sa te trezesti mai devreme pentru a face jogging. Cel mai bine este sa iti alegi o ora mai tarzie din timpul zilei in care sa poti practica exercitiile fizice.

Roland Brandstaetter, unul dintre cercetatori, crede ca este mult mai bine sa luam aminte la ceasul biologic intern decat la cel de pe perete atunci cand vrem sa ne modificam stilul de viata. "Existea ceasuri in creier, in inima, ficat si in alte organe care ne regleaza inclusiv performantele psihice", a adaugat acesta.

Sursa foto: keepurhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea