Social

# masuri de protectie #protectie #curatenie

Faci curatenie des? Iata ce trebuie sa stii despre sanatatea ta

Curatarea spatiului in care locuim a devenit o prioritatea in viata noastra in ultimul timp. Pe langa procedura de igienizare si curatare in sine, important este modul in care acestea doua sunt realizate. Cu alte cuvinte, este important sa stii ce trebuie sa faci pentru a avea o igiena corecta si eficienta pentru spatiul de lucru si pentru locuinta ta. La fel si in cazul curateniei – daca vrei ca efortul pe care il depui sa dea cu adevarat roade, atentie trebuie sa primeasca intreg actul de curatare a mediului tau inconjurator.

 

Dupa ce te asiguri ca tehnicile pe care le folosesti combat microbii si iti asigura sanatatea, urmatorul pas consta in asigurarea faptului ca pe durata intregului proces, siguranta ta nu este pusa in pericol. Prin urmare, ideal este sa folosesti echipamente de protectie atunci cand faci curatenie.

Echipamentele de protectie – de ce sunt necesare atunci cand facem curat? 

Stim cu totii cat de daunatoare pot fi toate substantele pe care le folosim cand facem curatenie. Efectul individual sau chiar al combinatiilor de solutii de spalat si curatat diverse suprafete, spray-uri, detergenti si produse cu clor pot fi foarte daunatoare pentru noi insine.

In urma atingerii suprafetelor sensibile ale fetei – gura, nas, ochi – sau chiar in urma unui contact excesiv cu suprafetele mainilor, produsele pe care le folosesti atunci cand faci curat iti pot genera efecte adverse neplacute. Deci, trioul usturime, mancarime si durere va fi constant prezent.

La fel de tare trebuie evitate si efectele secundare precum durerile de cap, ameteli, greata, alergii sau chiar iritatii. Din toate aceste motive, dar si pentru ca este posibil ca organismul fiecaruia sa reactioneze diferit la expunerea la diferite substante chimice, sfatul profesionistilor in domeniu este uzul unui echipament de protectie special lucrat pentru astfel de activitati.

Ce trebuie sa le folosesti atunci cand faci curat?

Ca furnizor al unor echipamente de siguranta si protectie de inalta calitate, Dalgeco iti pune la dispozitie piese care te protejeaza integral, pe parcursul diferitelor activitati. Asadar, iti asiguri protectia din cap pana in picioare, chiar si atunci cand faci curatenie.

In primul si in primul rand, protectia mainilor este foarte importanta. Ca atare, este recomandat sa folosesti manusi care sa te protejeze impotriva produselor pe care le folosesti.  Printre produsele noastre vei gasi exact tipul de manusi de care ai nevoie – de unica folosinta sau cu protectie impotriva factorilor chimici.

Materialele folosite in fabricarea manusilor sunt de asa natura incat protectia mainilor tale va fi 100% asigurata – latex, PVC sau neopren. Dupa ce ai terminat curatenia, iti recomandam sa folosesti un spray fara alcool cu efect antibacterian. De asemenea, poti folosi si pasta de curatat mainile. Chiar daca ai purtat manusi, este bine sa iti igienizezi ulterior mainile.

Echipamente de protectie care iti asigura sanatatea atunci cand faci curatenie

Pentru ca ochii si nasul sunt zone sensibile, cu posibilitate rapida de inflamare, iti recomandam sa le protejezi impecabil. Fie ca folosesti o masca sau o pereche de ochelari meniti sa-ti protejeze ochii, acoperirea acestor doua zone este prioritate.

Daca consideri ca a face curatenie cu o pereche de ochelari de protectie in dotare ti-ar ingreuna munca, recomandate sunt flacoanele cu solutii de clatire si spalare a ochilor. In cazuri extreme, poti apela la o statie de prim ajutor de clatire a ochilor. Deloc de neglijat este si salopeta pe care trebuie sa o porti atunci cand faci curatenie. Crede-ne pe cuvant, nu vrei sa risti sa te confrunti cu o dermatita ca urmare a faptului ca ai facut curat.

Nu in ultimul rand, pentru ca intreaga ta activitate sa se desfasoare cat se poate de sigur si mai ales daca lucrezi intr-un mediu pe care trebuie sa il cureti des, alege sa te incalti cu o pereche de bocanci de protectie. Nu vei regreta!

Bocanci de protectie – protectie asigurata din cap pana in picioare

Deoarece nu avem intotdeauna la indemana semnul care ne atentioneaza in privinta podelei umede, este bine sa fim incaltati cu bocanci sau incaltaminte de protectie care sa ne asigure o deplasare sigura. Indiferent de cat de umeda este podeaua, cu ajutorul acestei masuri de protectie deplasarea noastra va fi una sigura.

In plus, nu doar ca te poti deplasa in voie deoarece ai ales o pereche de bocanci de protectie antialunecare, ci poti sa alegi ca acestia sa fie si impermeabili. Prin urmare, in cazul tau, disconfortul in cursul curateniei nu vor fi regasite. Asadar, oricare ar fi circumstantele in care activitatea ta se desfasoara, alege sa porti echipamente de protectie!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea