Social

#dependenta Facebook #facebook #bauturi alcoolice

Facebook-ul te face dependent de alcool. Iata cum se poate intampla!

Reteaua de socializare Facebook devine din ce in ce mai nociva! Cercetatorii americani au descoperit recent ca Facebook-ul dezvolta dependenta de alcool. Un studiu efectuat pe 400 de voluntari a aratat ca accesarea unor reclame sau postari care au ca subiect alcoolul starneste pofta de bautura.

Cercetarea a fost coordonata de psihologii Universitatii din Michigan si ridica serioase probleme, in special in privinta consumului de alcool de catre minori. Anunturile publicitare pentru bauturi alcoolice nu pot fi distribuite catre conturile detinute de adolescenti, conform legii, insa odata intrate pe retelele de socializare pot deveni virale, administratorii nemaiavand control asupra lor.

“Oamenii se simt atat de captivati de respectiva postare din reteaua de socializare incat dincolo de implicarea lor in sharing sau in postarea unor comentarii simt nevoia sa incerce senzatia data de produsul respectiv sau de ceva similar”, explica Saleem Alhabash, coordonatorul experimentului.

Sursa foto: thrillist.com

Marius Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea